2015

22. mars 2015

Forskningsprisen til Sigrid Bjørnstad

for hennes bidrag med ny og original forskningsrettet tilnærming til et velkjent problem: umodne lunger hos for tidlig fødte barn. Bjørnstad og medarbeidere har utviklet en kyllingembryomodell som muliggjør kontrollerte studier, ikke minst av effekten av ulike farmakologiske substanser. Prisene for beste påskeegg og poster gikk til hhv Pavla Sustova fra SUS og Ann-Christin Røberg Beitnes fra Ahus.
22. mars 2015

Neste generasjons patologi

Molekylærpatologi og persontilpasset medisin sto i sentrum i Stavanger. Tema førte til diskusjon om økende pseudo-demokratisering av beslutningsprosesser (to ukers høringsfrist i juli), omlegging av grunnutdanningen versus kompetanseområder, tverrfaglig samarbeid og oppgavedeling samt patologen som prosess-spesialist. Det faglige innholdet bar preg av høyt nivå og stor faglig bredde.
11. mars 2015

Prisvinner disputerer i Trondheim!

Monica Jernberg Engstrøm vant i 2013 DNPs forskningspris på et studie basert på materiale fra brystkreftscreening. Fredag den 13. mars forsvarer hun i Trondheim avhandlingen "Molecular subtypes and survival in a historic cohort of women with breast cancer". Engstrøm har studert prognostiske markører i et materiale fra mer enn 700 brystkreftpasienter fra 1961 til 2008.
24. februar 2015

Torstein Hovig døde 14.februar

En sentral skikkelse i norsk patologi er gått bort. Hovig var ansvarlig for oppbyggingen av den elektronmikroskopiske diagnostikken ved Institutt for patologi ved Rikshospitalet, dit han kom som forskningsstipendiat i 1960. Hans arbeider innen patologien var vesentlige for moderne nyrediagnostikk og transplantasjonspatologi. Mest sitert er han likevel for forskningen på koagulasjon og blodplater. Hans artikkel fra 2005 om det pionerarbeidet han og kolleger gjennomførte på sekstitallet er spennende lesing og anbefales!
28. januar 2015

Saker til årsmøtet

Til medlemmene: Husk at saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være innsendt styret senest 4 uker før møtet, altså innen onsdag 18.februar. Dagsorden for årsmøtet skal foreligge senest 2 uker før møtet og vil bli lagt ut her på nettsiden.

Side 3 av 3