Den norske patologforening

Minneord om Silje Fismen

31. oktober 2019
Silje Fismen, overlege i patologi ved UNN-Tromsø, døde brått og uventet 27 Juli 2019, bare 43 år gammel.

Congress of the European Society of Pathology 29. August - 2. September 2020, Glasgow

29. oktober 2019
Congress of the European Society of Pathology and XXXIII International Congress of the International Academy of Pathology - 29 August - 2. September 2020. Scottish Event Campus, Glasgow, UK.

Hør Ekko-sending om gentesting av brystkreft

29. oktober 2019
NRK sitt klipp fra 28. oktober tar opp spørsmål knyttet til temaet.

Kurs i klinisk molekylærpatologi i Bergen 4. og 5. november

04. oktober 2019
Det obligatoriske kurset har hittil alltid vært fulltegnet, men nå er et kun 21 påmeldte, altså ca 50-60 prosent av det vanlige.

Minneord - Einar Moestue

03. oktober 2019
Einar Moestue, en god kollega og utmerket patolog døde 20.8.19.

Pathology is Nice - med bidrag fra CCBIO

17. september 2019
«Den ene halvparten Pd-L1 –den andre digital patologi» var den litt spøkefulle kommentaren til Clive R Taylor om det faglige innholdet på ECP i Nice 2019. Som påpekte at vi nå var ved et punkt der teknologien drev patologien. «The digital pathologist» vil trenge internett, en browser og en høyoppløselig skjerm for så å kunne plotte inn ønsker, på samme måte som ved søk i et google kart:

Reisebrev fra Arizona

13. september 2019
I snart 5 år har jeg vært del av hjerte- lunge-, nyre- og transplantasjonspatologigruppen på Rikshospitalet. Sjelden, men likevel regelmessig får vi åpne biopsier fra nyfødte og små barn med respirasjonssvikt.

Patologi i Europa, en varslet krise

10. september 2019
"Persontilpasset individualisert behandling, men basert på dårlig diagnostikk", var konklusjonen da lederne i de europeiske patologforeningene møttes før den europeiske kongressen ECP i Nice 7.september. Felles for alle landene var en dramatisk mangel på patologer, mangel på ressurser og utdatert teknologi.

Ansgar Torvik – nekrolog

02. september 2019
Professor dr.med. Ansgar Torvik døde 18. august 94 år gammel. Han var den siste gjenlevende av en gruppe markante personligheter som preget norsk medisin i mange år med rivende utvikling i fag og teknologi.

Side 1 av 30