Kvalitet og pasientsikkerhet

Ny spesialforening, medlemskap, høstmøte 2018

Legenes forening for kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet, også kalt Leger for:bedring, er en spesialforening i Den norske legeforening. Foreningen ble stiftet på stiftelsesmøte 15.11.2017, er for leger og medisinstudenter med interesse for kvalitetsforbedring, pasientsikkerhet og kvalitetsledelse.
31. AUGUST 2018

Foreningens formål er:

• Bidra til kompetanseøkning og medisinsk ledelse av kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet på alle nivåer innenfor helsesektoren
  • Oppmuntre til og fremme kvalitetsforbedring i klinisk praksis og utdanning
  • Bidra til åpenhet om uønskede hendelser og feil
  • Oppmuntre til og fremme forskning og publisering innen fagfeltet
  • Spre kunnskap om kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet basert på dokumenterte erfaringer og vitenskap
  • Bidra til tverrfaglig samarbeid
  • Arrangere et faglig møte årlig med deling av erfaringer på kvalitetsforbedring og vitenskapelig presentasjoner (høstmøte)
  • Være høringsinstans
  • Fremme kontakter med nordiske og internasjonale medisinske organisasjoner innen interesseområdet
  • Oppmuntre til og fremme kontakt mellom leger, medisinstudenter og (medisinske) ledere med interesse for kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet i helsetjenesten

Spesialforeningens styre består av følgende medlemmer:

• Olav Røise, leder
  • Ellen Deilkås, medlem og sekretær
  • Eirik Søfteland, medlem og kasserer
  • Morten Pytte, medlem
  • Ida Bakke, medlem
  • Roger Veiby, medlem
  • Sirin Johansen, medlem
  • Janecke Thesen, vara
  • Ellen Mollan, vara og revisor

Leger og medisinstudenter kan inntil videre tegne medlemskap ved henvende til Anita.Lyngstadaas@legeforeningen.no. Kontingenten er kroner 300,- per år for ordinære medlemmer og kr. 150,- for medisinerstudenter.

Spesialforeningen arrangerer sitt første høstmøte 15.-16. november 2018 på Park Inn Hotell, Gardermoen. Program og plakat ligger som vedlegg under.