Norsk barnelegeforening

Barnelegeforeningen signerer Redd Barnas opprop

18. oktober 2019
Barnelegeforeningen signerer Redd Barnas opprop til Statsminister Erna Solberg og Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad. Du kan lese brevet her.

Bakvakt-kurset i akuttpediatri

18. oktober 2019
Det arrangeres et bakvaktkurs i akuttpediatri på Rikshospitalet 21.-22. oktober. Kurset er godkjent som valgfritt kurs i barnesykdommer både for videreutdanning og etterutdannning. Det er fortsatt ledige plasser!

Nytt i Pediatri - oppdatering for spesialister

02. oktober 2019
Kurs 13.-14. jan 2020 ved Stavanger universitetssykehus HF. Oppdatering i bred pediatri for spesialister i vakt eller med behov for generell kompetanse i undervisning og klinisk arbeid.

Kurs i barneinfeksjonsmedisin

22. august 2019
Dansk Infektionspædiatrisk Selskab arrangerer sammen med Svensk Barninfektionsförening arrangerer første nordiske pediatrisk infeksjonssykdomsymposium. Dette skjer i Roskilde, Danmark, 21 og 22. november 2019.

Opprop til statsministeren: Det haster! Hent barna hjem nå!

22. august 2019
Norsk barnelegeforening har stilt seg bak et opprop til statsminister Erna Solberg. Det kreves at barna som oppholder seg under elendige forhold i syriske interneringsleire, samt deres mødre hentes hjem snarest.

Kurs i klinisk hypnose

22. august 2019
Det arrangeres kurs i klinisk hypnose i Oslo over 4 kursbolker gjennom høsten 2019 og vinteren 2020.

Fototerapi 61 år!

22. august 2019
Fototerapi for hyperbilirubinemi er 60 år i fjor. I den anledning kom en jubileumsartikkel i Journal of Perinatology forfattet av Thor Willy Ruud Hansen og medarbeidere.

Ny interessegruppe: Barnepalliasjon

11. juni 2019
Barnepalliasjon betyr aktiv, helhetlig og tverrfaglig behandling for at barn og unge med livstruende og/eller livsbegrensende tilstander skal ha best mulig livskvalitet.

Opprop om europeiske barn i syriske flyktningeleire

03. mai 2019
European Academy of Paediatrics har publisert et opprop om europeiske barn i syriske flyktningeleire.

Side 1 av 5