Styrer, råd og utvalg

IT-utvalget

IT-utvalget er et rådgivende organ for sentralstyret for på IKT-/e-helseområdet.
19. september 2019

Utvalget ble etablert i 2002. I det nye mandatet er det representanter fra de fem største yrkesforeningene samt foreningens representanter i de seks viktigste nasjonale gruppene. For å etablere forankring inn i sentralstyret er et sentralstyremedlem oppnevnt til IT-utvalget.

IT-utvalgets mandat

Legeforeningens IT-utvalg er et rådgivende utvalg for sentralstyret.
Utvalget skal arbeide for å utbre forståelsen for og fremme bruk av IT-støtte i klinisk virksomhet for bedre kvalitet i pasientbehandling, arbeidsprosesser og samhandling i helsevesenet.

Hovedoppgaven for utvalget er å bidra til å samordne Legeforeningens påvirkning av anskaffelse, utvikling og drift av e-helseløsninger. Utvalget skal ha spesiell oppmerksomhet på mulighetene til forbedring av IT-støtte til bedre klinisk ressursutnyttelse, kvalitetsarbeid, forskning og samhandling.

Utvalget skal gi råd til sentralstyret i spørsmål vedrørende IT i helsesektoren. Utvalget kan også ta opp relevante saker på eget initiativ.

Utvalget kan og bør ha uformell kontakt med relevante aktører i og utenfor Legeforeningen for å samle innspill og erfaringer, men konkrete initiativ og utspill overfor eksterne parter skal ivaretas av foreningens sentrale organer.

Utvalgets funksjonsperiode er to år (januar – desember).

Kontakt IT-utvalget:

IT-utvalget