LEFO - Legeforskningsinstituttet

Institute for Studies of the Medical Profession

Gruppeveiledning – et udekket behov hos leger i spesialisering

11. oktober 2018
I Tidsskriftets utgave nr. 15/2018 deler LEFOs instituttsjef Karin Isaksson Rø erfaringer hun og kolleger har gjort fra gruppebasert veiledning i onkologien.

Factors influencing doctors' counselling on patients' lifestyle habits

20. september 2018
A Norwegian study recently published in BJGP Open showes the importance of early interventions to help doctors with a vulnerable personality to handle negative criticism from patients.

Verksamhetsutveckling i professionsbaserad verksamhet

29. august 2018
– För att utveckla "ronden", en traditionsmättad och central företeelse på sjukhus, måste komplexiteten behandlas, skriver LEFOs gjesteforsker Fredrik Bååthe i en bok om utfordringer og nye perspektiver for ledere i offentlig virksomhet.

Gruppeveiledning for LIS, erfaringer fra onkologi

29. august 2018
– I den nye Spesialistforskriften som trer i kraft i mars 2019 anbefales gruppeveiledning i for eksempel etikk, kommunikasjon og pasient- og brukermedvirkning, skriver LEFOs instituttsjef Karin Isaksson Rø i en nylig publisert studie på nettsiden YngreLeger.no.

How general practitioners understand and handle medically unexplained symptoms: a focus group study

16. mai 2018
– Medical students should spend more time learning biopsychosocial medicine, and to integrate the clinical knowledge of their peers with their own, writes Erik Børve Rasmussen and Karin Isaksson Rø in a research article, recently published in BMC Family Practice.

How do medical doctors consider different steering instruments’ effects on quality and equity in health care? / Norske legers syn på styringsinstrumentenes betydning

11. april 2018
Chapter in: Aasen HS, Bringedal B, Bærøe K, Magnussen A-M (ed). Prioritering, styring og likebehandling: Utfordringer i norsk helsetjeneste. Oslo: Cappelen Damm Akademisk, 2018.

Leger i hardt vær

10. april 2018
– Kan en lege sammenlignes med en vindsurfer? En som har valgt å oppsøke bølgene og finner tilfredshet i å mestre også i hardt vær – faglig, emosjonelt og praktisk? spør LEFOs instituttleder Karin Isaksson Rø i Utposten nr. 2/2018.

Attitudes and opinions on coercion among professionals

07. mars 2018
In this article the authors – Olaf Gjerløw Aasland, Tonje Lossius, Reidun Førde and Reidar Pedersen – analyses authoritarian and dialogical approaches in attitudes and opinions on coercion among professionals in mental health and addiction care in Norway.