07.45 | Registrering. |
08.30 |
Velkommen.
Avdelingsleder John Torgils Vaag, Oslo |
08.35 |
Kursforløp, organisering.
Ivo Netnwich, Oslo |
08.45 |
Grunnlaget for molekylær allergologi:
Basisbegreper, ekstrakt, allergen, allergenmolekyl, epitoper, sekvenshomologi, kryssreaktivitet, testsystemer igE og cellulær, generelle indikasjoner for MAD, allergen databaser. Ivo Nentwich, Oslo |
09.30 |
Wheat allergens and their us in molecylar diagnostics
diagnostics in wheat allergy. Esben Eller, Odense, DK |
10.15 | Kaffepause med frukt. |
10.30 |
MAD about nuts and soy.
Molecular allergologic diagnostics in nut and soy allergy. Heimo Breitender, Vienna, AT |
11.15 |
Fish and seafood allergy.
Specific igE and BAT in MAD. Annette Kuehn, Luxembourg |
12.00 | Lunch. |
13.00 |
Hovedforedrag - Keynote lecture:
Molecular allergology - a revolution in allergy diagnostics. Introduction to EAACI MAUG document, other MAD topics (cow milk, egg, pollen allergy). Paolo Matricardi, Berlin |
14.00 | Kaffepause med kaker. |
14.15 |
Uniplex, oligoplex and multiplex methods in MAD:
Pros and cons, top-down and bottom-up approach algorithms in diagnostic workups. Paolo Matricardi, Berlin |
15.10 |
Veileder i laboratoriediagnostikk i allergologi:
Hjelp med indikasjon og fortolkning av molekylærallergologiske analyser, mulige diagnostiske algoritmer. Vibeke Stenhaug Langaas, Trondheim |
15.45 | Spørsmål og diskusjon, kursevaluering og kursbevis. |
16.00 | Slutt. |