Program for Administrasjon og ledelse for leger i spesialisering - Oslo (32716)

Mandag 4. februar

Ledelse & økonomi (møteleder: Jacobsen)

10.00 Velkommen, praktiske opplysninger. Jacobsen.
10.10 Ledelse & teamwork. Avdelingsoverlege dr. med. Gudmund Nordby, LDS
11.00 Pause
11.15 Ledelse forts..
12.15 Lunsj
13.15 Ledelse forts
14.00 Pause
14.15 Økonomistyring i helsevesenet. Professor Kari Nyland, NTNU..
15.00 Pause
15.15 Økonomi,forts.
17.15 Pause
17.30 Økonomi forts.
18.15 Slutt

Tirsdag 5. februar

Jus (møteleder: Jacobsen/Molven)

08.30 Jus & helsejus. Førsteamanuensis & jurist Olav Molven, Diakonhjemmets høyskoler, Oslo
09.30 Pause
09.40 Jus forts.
10.45 Pause
11.00 Jus forts.
12.00 Lunsj
13.00 Jus gruppeoppgaver. Molven
14.15 Pause
15.30 Praktisk lederjus– eksempler fra hverdagen. Jacobsen.
16.30 Slutt

Onsdag 6. februar

Møteleder: Dag Jacobsen

08.30 Håndtering av media. Kommunikasjonsrådgiver Knut Albert Solem, HSØ.
09.15 Pause
09.30 Media, forts.
10.15 Pause
10.30 Endringer i lege/lederrollen

– en utfordring for deg som lege og leder? Professor emeritus Ole Berg, UiO.

12.00 Lunsj
13.00 Ledelse og organisering av poliklinisk virksomhet

 - erfaringer fra psykiatrien. Klinikkleder Kathinka Meirik, Trondheim..

13.45 Pause
14.00 Meirik forts.
15.00 Pause
15.15 Når noe går galt… Jacobsen
16.00 Pause
16.10 Jacobsen forts.
16.45 Slutt

Torsdag 7. februar

Jacobsen/Ihle-Hansen

08.30 Sentral helseledelse – prioriteringer. Departementsråd Bjørn Inge Larsen HOD.
09.30 Pause
09.45 Ledelse og konfliktløsning. Seksjonsleder leger Bjørn Atle Bjørnbeth, OUS.
10.30 Pause
11.30 Lunsj
12.30 Endrings- og sykehusledelse. Sykehusdirektør Øyvind Graadal, Innlandet.
13.15 Pause
13.30 Graadal forts.
14.00 Pause
14.15 Pasientsikkerhet - et lederansvar. Overlege Øystein Flesland, Helsedirektoratet.
16.30 Slutt

Fredag 8. februar

Etikk

Møteleder: Dunlop/Ihle-Hansen

08.30 Etikk & prioriteringer i medisinen. Professor Trond Markestad, UIB.
09.30 Pause
09.45 Etikk forts.
12.00 Kursprøve. Oppsummering - kursevaluering. Jacobsen.
13.00 Lunsj/Avreise