Terapi i tiden - Trender og tendenser (32356)

Dato: 7-8. des 2017
Sted: Gamle Logen, Oslo
Adresse: Grev Wedels plass 2
0151, OSLO

NORGE
Påmeldingsfrist 30.11.2017
Praktiske henvendelser: Norsk forening for familieterapi
Maks antall deltakere 200
Kurseier Norsk forening for familieterapi

Priser

Medlem: 2 700,-
Ikke medlem: 3 200,-

Målgruppe

Terapeuter og annet helsepersonell.

Læringsmål

Familie- og parterapi i dag.

Andre opplysninger

Pris inkludert 4 retters middag og velkomstdrikk torsdag kveld: Kr. 3.650.- / NFFT-medl. 3.350.- (Dvs. 550.- ekstra for middag.)

For påmelding etter 30. okt. påløper det et tillegg på kr. 400,- på seminarprisen. Siste frist 30. november. Bindende påmelding!

OVERNATTING ordnes på eget initiativ. Det er mange hoteller i gangavstand fra Logen. Vi kan anbefale hotell Bastion som også gir rabatt for gjester i Logen. Angi avtale ved bestilling. Tlf.: 22477700

Kurskomite

Sissel Gran (Kursleder)
Per Jensen
Vigdis Wie Torsteinsson
Odd Arne Tjersland
Kristin Breda
Camilla Oanes
Pål Abrahamsen
Kari Yvonne Kjølås

Godkjenninger - Gamle spesialistregler

Videreutdanning

Barne- og ungdomspsykiatri: Valgfrie kurs: 10 t

Etterutdanning

Barne- og ungdomspsykiatri: Valgfrie kurs: 10 t
Psykiatri: Valgfrie kurs: 10 t

Program for Terapi i tiden - Trender og tendenser (32356)

Torsdag 7. desember

08.30 Innsjekk og tid til mingling - med kaffe/te/sjokolade og noe å bite i.
09.30 Musikalsk åpning.

Carl Gjerdrum "Ferdinand"

10.30 «Når kjærligheten går i terapi. Emosjonsfokusert arbeid

med par som strever".

Sissel Gran har vært medlem av NFFT i en årrekke og har bidratt for foreningen i mange sammenhenger. Kjent fra media gjennom mange år for sitt arbeid med parrelasjoner. I tillegg til faste spalter i aviser og blader, artikler i forskjellige fagtidsskrift og drift av en populær blogg (Hektablogg) samt en godt besøkt hjemmeside, har hun bl.a. skrevet bøkene: «Kjærlighet i hastighetens tid» (Aschehoug 2005). «Kjærlighetens tre porter» (Aschehoug 2007). «HEKTA på et håp om KJÆRLIGHET», sammen med Nora Skaug) (Aschehoug 2010). «DET ER SLUTT - historier om løsrivelse» (Aschehoug 2016)

12.15 Lunsj.
13.30 «Terapeuters liv og praksis. På leting etter forståelser av hvordan familieterapeuters

kliniske praksis kan henge sammen med deres personlige og private erfaringer.»

Per Jensen har også vært medlem av NFFT I mange år. Han er en velkjent person i det familieterapeutiske fagmiljøet, ikke minst som studieleder, veileder og underviser ved familieterapiutdanningene ved Diakonhjemmets høgskole (nå VID). Per er også artikkelforfatter og har vært medforfatter av flere aktuelle bøker, vi nevner to av dem: “FAMILIEN - PLUSS ÉN - Innføring i familieterapi», sammen med Håkon Hårtveit. (Universitetsforlaget 2004 - 2. Utgave). «MELLOM ORDENE - Kommunikasjon i profesjonell praksis», med Inger Ulleberg (Universitetsforlaget 2011).

15.30 Slutt for dagen.
19.30 Festmiddag i Gamle Logen.

Fredag 8. desember

08.30 Kaffe/te/sjokolade m.m.
09.00 Innledning og "Ord for dagen".
10.00 «To skritt frem og ett tilbake – eller omvendt?

Hva bidrar til endringer i vår familieterapeutiske praksis?»

Vigdis Wie Torsteinsson er redaktør for tidsskriftet FOKUS på familien. Hun har lang erfaring som terapeut med familieterapi og spiseforstyrrelser, bl.a. fra somatisk barneavdeling, poliklinikk og familieenhet ved BUPA Vestfold og RASP (Regional seksjon for spiseforstyrrelser ved OUS-HF). Hun underviser også i familieterapi ved RBUP Ø/S. I tillegg er hun utdannet filosof. Vigdis har publisert flere artikler og bøker om familieterapi, spiseforstyrrelser, utviklingspsykologi og kunnskapsperspektiver i klinisk arbeid. Av de seneste publikasjoner nevnes bøkene: «SAMSPILL OG SELVOPPLEVELSE - nye veier i relasjons-orienterte terapier», sammen med Rolf Sundet og Astri Johnsen (Tano Aschehoug 2000). «LÆREBOK I FAMILIETERAPI” sammen med Astri Johnsen. (Universitetsforlaget 2012)

11.45 Lunsj.
13.00 «Samspill med barn i familieterapeutiske samtaler»

Odd Arne Tjersland er en nestor i NFFT-sammenheng og en av stifterne av foreningen. Han er en av våre mest brukte forelesere, veileder og underviser. Han spenner over et vidt register, fra bl.a. mekling, barnefordeling, terapi med familier i høykonflikt, parterapi og familieterapi med barn, for å nevne noe. Han har også vært prosjektleder ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Odd Arne er forfatter av en rekke fagartikler. Av bokutgivelser nevner vi: «SAMLIVSBRUDD OG FORELDRESKAP meklingsprosessens psykologi» (Universitetsforlaget 1992). VÅGE Å LEVE. En bok om alternative veier i behandling basert på erfaringene fra Tyrili, sammen med Ulf Jansen og Gunnar Engen. (Tanum 1998). «ALLIANSER - Verdier, teorier og metoder i miljøorientert terapi med barn og unge», sammen med Gunnar Engen, og Ulf Jansen (Gyldendal 2013)

15.00 Slutt.

Onsdag 14. mars

15.45 Kaffepause.