Norsk medisinstudentforening

Fagforening og interesseorganisasjon for studenter

Nyheter

Vi i MedHum trenger din hjelp!

Vi er i ferd med å innlede den viktigste uken i 2018, og ønsker å ta deg med på vår fantastiske reise! Nå kan du bli med på vår innsamling for å gi barn den tryggheten og fremtiden de fortjener.
18. september 2018
Glimt fra MedHum
Glimt fra MedHum sin aktivitet.

Medisinstudentenes humanitæraksjon blir i 2018 arrangert for 15. gang, og gjennom alle aksjonene har vi klart å samle inn over 18 millioner kroner til primærhelse og forebyggende medisin i forskjellige deler av verden.
Gjennom årets aksjon er målet vårt å samle inn minst 3 millioner kr!

Visste du at over 65 millioner mennesker er på flukt fra krig og forfølgelse, og at halvparten av dem dessverre er barn?

Visste du at hvert femte sekund drives et nytt barn på flukt? Mange av disse barna opplever å bli skilt fra foreldre og har flyktet under svært dramatiske omstendigheter. De har opplevd sult, mangel på rent vann, medisinsk hjelp og skolegang.

Visste du at mange barn aldri har opplevd annet enn krig? Kan du tenke deg det?

Kjære byen vår, kjære Oslo-beboere, vi i MedHum trenger DIN hjelp. Så bli med da vel!

Hvem er vi?

MedHum står for Medisinstudentenes humanitæraksjon, og er Norges største humanitære studentorganisasjon. Vi holder til ved alle medisinstudiebyene i landet, Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Hvert partallsår arrangerer vi en aksjon for å samle inn penger til humanitære prosjekter, med fokus på lav- og mellominntektsland, og forebyggende helsearbeid. Alle inntektene våre går direkte til årets prosjekt, takket være våre sponsorer.

Vi i MedHum ønsker å gjøre humanitært arbeid til noe lærerikt og morsomt. MedHum består av en rekke frivillige medisinstudenter over hele landet, som bidrar til organisering og planlegging av aksjonen, gjennom sitt engasjement. Prosjektet vårt skaper et felles mål blant medisinstudenter over hele landet, og tillater oss å drive med et givende arbeid ved siden av en utfordrende studiehverdag.

«For meg er MedHum ein stor, hardtarbeidande, godhjerta og herlig familie som globalt utgjer ein positiv skilnad ved å ha det gøy saman. » —Ingrid Mjøs, standansvarlig for MedHum Oslo

Årets aksjon

Endelig er tiden inne for årets aksjon. Gjennom et variert aksjonsukeprogram, håper vi å engasjere både store og små, samtidig som vi samler inn penger til årets prosjekt. I samarbeid med UNICEF, går alle inntektene til psykososial støtte og primær helsetjeneste til syriske barn og ungdom i Jordan.

Gjennom Makani-sentrene får barn og ungdom som faller utenfor, tilgang på psykososial utvikling, helsetilbud, «life skills training» og alternativ utdanning. Hovedmålet er å beskytte fremtiden til barn som er berørt av krisen i Syria, og har flyktet til nabolandet Jordan.

Barn på flukt har samme status og samme rettigheter til en god oppvekst og helse som andre barn. Tematikken er viktig for at disse barna kan vokse opp og fortsette sine liv med et sunt selvbilde. UNICEF har hovedfokus på å sikre grunnleggende rettigheter til alle barn – særlig de mest sårbare og deres familier. Vi jobber for at alle barn skal få muligheten til å utvikle sitt fulle potensiale. Vi vet dette vil være avgjørende for hvilket samfunn vi får i fremtiden, spesielt i Midtøsten som har vært hardt påvirket av konflikter i mange år.

«Mohammad er et barn som slet med traumatiske opplevelser etter flukt, bombeangrep og en ustabil hverdag. Etter å ha deltatt på strukturerte, psykososiale støtteaktiviteter i et Makanisenter i Aqaba, så man en klar forbedring av Mohammads relasjoner med sine jevnaldrende og hans opptreden i gruppeaktiviteter. Vi i MedHum ønsker flere slike suksesshistorier. »

Mandag 17.09: Bøsseutdeling + Kick off!

Tirsdag 18.09: Stand up med Jonas Bergland, Mikkel Niva og Olli Wermskog

Torsdag 20.09: ”Hva feiler det deg” fra tv-programmet, med det kjente legepanelet.

Lørdag 22.09: MedHum-løpet

Mer informasjon om de ulike arrangementene finner du på facebooksiden vår, MedHum Oslo.

Aksjonsuken 2018

Etter to år med lang ventetid, slår MedHum til igjen med det som kommer til å bli tidenes aksjonsuke, og vi vil ha med deg!

Dette blir en uke med fest, moro og gøy! Det blir morsomme kvelder, muligheter for å vinne kule premier og best av alt; alle pengene som samles inn går direkte til prosjektet. Nå kan du ha det kjempemorsomt, samtidig som du bidrar til humanitært arbeid!

Barn på flukt fortjener å bli sett. De fortjener vår tid og vår oppmerksomhet - og de fortjener en barndom. Dette er ikke barnas krig, likevel er det de som betaler den høyeste prisen. MedHum hjelper nå disse barna, og DU kan bidra. Det gjør du enkelt og greit ved å være med på de gøyale og spreke arrangementene våre.

«For meg betyr MedHum at jeg får muligheten til å gjøre det jeg brenner for: nemlig å bidra med det jeg kan. Årets prosjekt har en stor plass i hjertet mitt.» —Milan Nguyen, leder for MedHum Oslo

No lost generation

Hvis du ikke har anledning til å bli med på aksjonsuken, finnes det andre måter du kan bidra på! Du kan vippse et valgfritt beløp til 510051 som går direkte til årets aksjon, eller sende SMS ”GAVE” TIL 2040.
For hva er vel bedre enn å ha det gøy samtidig som du er med på å gi syriske barn og unge en ny start på livet? Vi har ikke råd til å miste en generasjon #LaBarnVæreBarn

Vi sees under aksjonsuken!

Fra alle oss i Medhum

«Det som er så fint med aksjonen, er at det virker ikke som det bare er en «hype». Det virker heller som at folk faktisk er oppriktig interessert i å gjøre en forskjell.» —David Teigen, Nasjonalt arrangementsansvarlig MedHum

I uke 16 kjørte vi i gang en genserkampanje hvor en rekke kjendiser og kjente politikere la ut bilde/video av seg selv iført vår aksjonsgenser. Genseraksjonen tok helt av etter at Skam-skuespillerne publiserte bildene. I løpet av genserkampanjen, som varte i 2 uker, solgte vi over 2100 gensere og t-skjorter. Vi mottok bestillinger fra over 25 land (blant annet Mexico, Russland, Kina, Malaysia og Saudi-Arabia), samlet inn over 400 000 kr (!!) og engasjementet vi har sett på sosiale medier har vært HELT fantastisk. Det er ingen tvil om at dette er et tema som engasjerer mange (med rette!), og det er er vi veldig, veldig glade for.

«Vi ville nå alle målgrupper, så vi arbeidet for å få med kjente personer fra flere fagfelt og miljø til å støtte og promotere aksjonen. Vi fikk med alt fra politikere som Knut Arild Hareide, Audun Lysbakken og Bent Høie, til komikere Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, til fotballspiller Ada Hegerberg og artist Sigrid (Raabe)», sier Emma Lengle, leder i MedHum.

«Skriften på genserne understreker at barn uansett er barn, uavhengig av situasjon og hvor de kommer fra», forteller nestleder i MedHums sentralstyre, Maren Buskoven.

Selv om salget ble avsluttet 1. mai, vil det være muligheter for å skaffe seg denne genseren under aksjonsuka. De blir solgt på alle arrangementene under hele aksjonsuken, og det er også muligheter for å vinne gensere gjennom å delta på MedHum-løpet og å være bøssebærer.