Norsk medisinstudentforening

Fagforening og interesseorganisasjon for studenter

Nyheter

Har du lyst til å delta på generalforsamling i IFMSA I Taiwan?

1.-7. august arrangeres generalforsamlingen til IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) I Taipei, Taiwan. Er du interessert i global helse, menneskerettigheter og internasjonalt arbeid, er dette en mulighet du ikke vil gå glipp av!

To ganger i året avholder IFMSA sin generalforsamling (GA), og i august er møtet lagt til Taipei, Taiwan. Søknadsprosessen er åpen for alle Nmf sine medlemmer - og frist for å søke deg til delegasjonen er kl 23:59, fredag den 12. april.

Hva skjer på dette møtet?

Hvis du blir med Nmf til Taipei får du lære mye mer om et område av helse du bryr deg om! Du får diskutere spennende utfordringer innenfor medisinsk grunnutdanning, eller lære masse om viktige temaer innenfor folkehelse og få ideer til hvordan du kan jobbe med denne i Norge. Du får økt innsikt og forståelse for vanskelige menneskerettighetsspørsmål, og mulighet til å sette deg inn i helse som en grunnleggende rettighet! Du kan lære mye mer om utveksling, som er en av de mest spennende og morsomme mulighetene vi har som medisinstudenter i Nmf.

I tillegg skal vi diskutere medisinstudentenes internasjonale politikk. Møtet er en super anledning til å bli kjent med medisinstudenter fra hele verden, få nye kontakter og venner, le når dere møtes og gråte når dere må reise fra hverandre.

Les artikkel om GA i Makedonia.

Artikkel om GA i Tanzania.

Viktig informasjon:

PreGA er en konferanse før generalforsamlingen. Denne konferansen gir mulighet for delegatene til å fordype seg i et tema gjennom workshops. Dette er en mer faglig intensiv del av GA. PreGA arrangeres 28. juli - 1. august 2019 i byen Taichung. De som velges ut i Nmfs delegasjon til GA får også tilbud om å reise på dette, og registreringsavgiften dekkes.

Egenandel per deltaker vil være på 4000 kr og vil dekke mat, opphold og flyutgifter tur/retur preGA og GA.

Søknadsfrist for å bli med i Nmfs delegasjon til møtet er 12. april kl 23:59.

Søk da vel!

Høres dette interessant ut? Send oss en søknad! Du kommer ikke til å angre!

Søknadsskjemaet finner du her.

Ved spørsmål ta kontakt med internasjonalt ansvarlig Åshild Nordbotten og internasjonal assistent Sei Rim på internasjonalt@medisinstudent.no

Kort om IFMSA

IFMSA har to generalforsamlinger i året, en i mars og en i august. IFMSA ble stiftet i 1951 og har i dag 136 medlemsorganisasjoner fra 124 ulike land. IFMSA representerer over 1,3 millioner medisinstudenter verden over og er medisinstudentenes felles stemme opp mot organer som FN og WHO. IFMSA jobber innen seks hovedområder, som er organisert i standing committees. Som representant for Nmf får man velge seg ett arbeidsområde en vil jobbe med på GA. IFMSA har følgende arbeidskomiteer:

Standing Committee on Public Health (SCOPH)
Standing Committee on Professional Exchange (SCOPE)
Standing Committee on Refugees and Peace (SCORP)
Standing Committee on Medical Education (SCOME)
Standing Committee on Research Exchange (SCORE)

Mer informasjon om IFMSA finner du her.

Mer informasjon om GA i Taiwan finner du her.