Norsk medisinstudentforening

Fagforening og interesseorganisasjon for studenter

Prosjekter

Kenyaprosjektet

Det finnes ikke sikre tall på hvor mange som bor i slumområdene til Kenyas hovedstad Nairobi, men uoffisielt er det snakk om 2 til 3 millioner mennesker og 90 prosent av dem lever under fattigdomsgrensen. Diaré og mage-/tarminfeksjoner er blant de vanligste dødsårsakene hos barn, og HIV/AIDS-prevalensen er skyhøy.
Kenyaprosjektet logo

Kenyaprosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Nmf og Provide International, en lokal ideell organisasjon som driver fem helseklinikker i slumområdene i Nairobi.

Hva gjør de på klinikkene?

Formålet med Kenyaprosjektet er å gi innsikt i globale helseutfordringer, og er ikke ment som klinisk praksis i klassisk forstand. Deltakerne er forpliktet til å følge etiske retningslinjer for deres rolle på klinikkene, som hovedsakelig består av å observere og eventuelt assistere ved ikke- invasive prosedyrer. På klinikkene får man blant annet mulighet til å observere:

• Fødsler
  • Vaksinasjoner
  • Ernæringstiltak
  • Tannbehandling
  • HIV/AIDS-opplysning

Hvem, når og hvordan

Alle helsefagstudenter fra de nordiske landene kan søke om å delta. Dette gjelder også studenter fra andre land som studerer i Norden og nordiske studenter som studerer i utlandet. Vi anbefaler et to-ukers opphold. Det er fortløpende opptak gjennom Kenyaprosjektet sine nettsider siden deltakerne har mulighet til å reise hele året. Det blir stort sett fullt om sommeren, og ellers er det mest pågang rundt jul og påske.

Deltakere må selv betale for flybilletter og oppholdet i Kenya. I tillegg kommer en deltakeravgift som dekker transport til og fra klinikkene, lunsj, samt en liten donasjon til Provide International. Prisen for dette er 13 500 KES per uke, som tilsvarer ca. 1100 NOK.

Vil du være med på å drive prosjektet? Det drives av en gruppe medisinstudenter i Bergen, ta gjerne kontakt med de på e-post