Norsk forening for alders- og sykehjemsmedisin

Alders og sykehjemskonferansen 2017

Den 6. til 7. mars 2017 ble den fjerde nasjonale konferansen i alders og sykehjemsmedisin gjennomført. Årets tema var: DET GODE LIV: Glede, mestring og god behandling
13. mars 2017
Pitkala
Kaisu Pitkälä forteller om hvordan vi kan redusere ensomhet blant eldre

ensomhet-blant-eldre.jpg

Scandic Nidelven ble var i disse dagene fylt med leger, ledere og andre som jobber inne eldreomsorgen. Konferansen var fulltegnet responsen på innleggene viste tydelig engasjement blant deltagerne.

Hovedforeleseren Kaisu Pitkälä fra Universitetet i Helsinki reiste fra Finland for å fortelle om hennes prosjekter. Hun har gjennomført flere studier for å forsøke å få ned ensomhet bland eldre. Hennes metode går ut på å ha skrivegrupper, kunstgrupper og treningsgrupper for å redusere ensomhet og resultatene er imponerende.

Det var også flere andre engasjerte innlegg og vi fikk innblikk i fall og fallforebygging, kontinuitet i helse og omsorgstjenesten, palliasjon og ikke minst kliniske problemstillinger som avføringsproblematikk, antibiotikabruk og smertelindring.

I tillegg til det faglige opplegget var det gode mulgiheter for å treffe gamle og nye kollegaer. Godt hjulpet av den fantastiske maten på Scandic Nidelven ble det livlige diskusjoner og måltider i pausene.

Aasmul-Irene.jpg

Networking med Irene Aasmul