Fake News - Donald Trump

Donald Trumps fastlege forteller at Presidenten tar medikamenter for stimulering av hårvekst.
bs-fakennews-680

Gartroenterolog Harold N. Bornstein, President Trump’s fastlege har i flere intervjuer fortalt at president Trump medisineres for 3 tilstander, inkludert med en prostatarelatert medisin for å stimulere hårvekst.

De andre medisinene er antibiotika for å kontrollere rosacea, og et statin mot forhøyet kolesterol.

Dr. Bornstein, som var i samtale med The New Your Times ved fire tilfeller i januar 2017, fortalte også at Trump tar en daglig lavdose acetylsalisylsyre for å redusere risiko for hjerteinfarkt. Alt i alt, erklærte han Trump frisk.

The New York Times hadde bedt dr Bornstein fortelle om sin rolle som Trumps lege. I tidligere tiår, har The Times intervjuet Presidenter, Presidentkandidater og deres leger om deres helse. Med sine 70 år er Trump den eldste person i USA som har blitt President.

Det hvite hus har nektet å kommentere opplysningene fra Dr. Bornstein, og ville heller ikke si om han fortsatt var Trumps fastlege.

Avsløringen av at Trump bruker en prostatarelatert medisin for å vedlikeholde hårvekst på hodet, en tidligere ukjent opplysning, løser gåten om hvorfor Trump har et meget lavt nivå av prostataspesifikt antigen, PSA. Trump tar en liten dose av finasterid som senker PSA-nivået. Finasterid har markedsnavnet Propecia og brukes til å behandle mannlig hårtap. Ut fra hva vi kan se av bildene av presidenten, må behandlingen sies å være meget vellykket. Vanligste bivirkning er impotens.

Dr. Bornstein, 69 år, har en privatpraksis på Upper East Side i New York og ble utdannet ved Tufts Universitet, hadde sin læreperiode i Gastroenterologi ved Yale og har vært Trumps personlige doktor fra 1980. Han forteller at han ikke har hatt noen kontakt med Trump etter han ble president, og at ingen fra det hvite hus har etterspurt Trumps medisinske journal gjennom 36 år.

Dr. Bornstein forteller at Trump har kommet til hans East Side praksis for årlige colonoskopier og andre rutineundersøkelser siden 1980. På hvilken indikasjon? Før dette var Trumps lege hans far Dr. Jacobs Bornstein.

Dr. Bornsteins første kontakt med offentligheten var i desember 2015 der har framla en 4 setningers legeerklæring der han skrev: «If elected, Mr. Trump, I can state unequivocally, will be the healthiest individual ever elected to the presidency.» 8 måneder senere ble det klart at han skrev attesten på 5 minutter mens en limousin sendt av Trump sto nede og ventet.

En mer nøktern attest ble skrevet september 2016 der vekt, høyde og blodtrykk ble angitt samt at han tok rosuvastatin for å senke kolesterolene.

Dr. Borstein nevner ikke hvor høye lipidene var før behandlingen, men rapporterte at alle kolesterol- og lipidverdier var perfekte under pågående kolesterolmedisinering.

I intervjuene fortalte Dr. Bornstein at han hadde fornyet Trumps resepter på langtvirkende tetracycliner, et vanlig antibiotika, for å dempe hans rosacea. Hudtilstanden kan forårsake rødming eller flushing, spesielt i ansiktet.

Dr. Bornstein sa at han var sikker på at Trump har en oppdatert HIV-test slik det anbefales årlig fra Center for Disease Control and Prevention. Videre la han til at om han ble doktor i det hvite hus var det var tvilsomt at den årlige undersøkelsen ville inkludere kognitive tester for å overvåke mulig demensutvikling. Dette, til tross for at Donald Trumps far, Fred, led av Alzheimer rundt 80 år gammel. Mange eksperter anbefaler at eldre politiske ledere burde underkaste seg slike undersøkelser. Man trenger ikke gå lengre tilbake enn til Ronald Reagan for å finne en Amerikansk President med Alzheimer.

Siste uke kom forresten Trump til en seremoni for å undertegne et av sine mange dekret. Han glemte undertegnelsen og visepresident Mike Pence måtte ta dokumentet og løpe etter Trump for å minne ham på hva han skulle gjøre. Fake news??? Og dere har vel sett denne?

I all hovedsak referert fra MD Lawrence K. Altmans artikkel i The New York Times, 010217 av Dr. med. Dag Malm, TIS (med tilleggskommentarer).