Norsk radiologisk forening

Høstmøte

Tilfeldig påviste lesjoner i mamma på CT thorax

Åse Tangerud, overlege Vestre Viken, Drammen, holder foredraget «Tilfeldig påviste lesjoner i mamma på CT thorax» under mammasesjonen Høstmøte torsdag 24.10.2019 kl 1530-1700.
23. august 2019
Åse Tangerud

Internasjonal litteratur viser at ca. 1 av 250 kvinner som har vært til CT thorax vil ha et tilfeldig funn med en kontrastladende mulig malign brystlesjon.

Normalt brystkjertelvev lader ikke kontrast. Maligne tumores i bryst lader kontrast. Hvis det ved CT påvises kontrastladende områder i brystkjertelvevet, bør det anbefales videre utredning med mammografi og ultralyd.