Norsk forening for rus- og avhengighetsmedisin

Eldre artikler

Den norske læreboken i rusmedisin har kommet!

02. november 2016
Jørg Mørland og Helge Waal har skrevet boken Rus og avhengighet, en norsk lærebok som vi forventer vil bli en del av den faglige grunnmuren i rusfeltet. Boken er utgitt på Universitetsforlaget, teller 400 sider og er nå tilgjengelig i bokhandler over hele landet. Prisen er kr.499.

Viktig melding!

23. august 2016
Denne høsten arrangeres flere obligatoriske kurs for spesialteten i rus- og avhengighetsmedsin. Alle aktuelle deltager må melde seg på snarest!

Kongens fortjenstmedalje til Kristin Bergstad Lazaridis

26. mai 2016
Lørdag 21.mai ble overlege Kristin Bergstad Lazaridis hedret med kongens fortjenstmedalje for 27 års innsats i rusbehandling. Kristin har arbeidet med rusmiddelavhengige siden 1989: Først i Bad Essen, Tyskland, deretter ARA-Arendal, Stiftelsen Bergensklinikkene og OuS. De siste årene har hun vært overlege ved ARA-SSHF. En velfortjent anerkjennelse til en dyktig kliniker!

Viktige kurs og konferanser - oppdatering 25.mai!

22. mars 2016
I løpet av 2016 blir det arrangert flere viktige kurs og konferanser for rusmedisinere. Det har kommet en viktig oppdatering for Grunnkursrekke 2. Dere finner denne og andre kurs under anbefalte kurs, men her er direkte lenker: Innføringskurs I og II (vår 2016) Grunnkursrekke 1 Grunnkursrekke 2 Obligatorisk overgangskurs III - OBS ny informasjon om kursavgift! Jubileumskonferanse 2016

Nyhetsbrev 18.mars

21. mars 2016
Dette andre nyhetsbrevet i 2016 inneholder viktig informasjon til medlemmene om kurs og konferanser, og om saksbehandling i tilknytning til søknader om godkjennelse etter overgangsregler og søknader om godkjenning som utdanningsinstitusjon.

Informasjon om saksbehandling knyttet til spesialiteten

12. februar 2016
Nyhetsbrev fra lederen vår, 11.februar 2016: Brevet inneholder viktig informasjon om: Spesialistgodkjenning etter overgangsregler: Godkjenning av utdanningsinstitusjoner: Obligatorisk overgangskurs

Nyhetsbrev 15.desember

15. desember 2015
Dette er det siste nyhetsbrev i et særdeles innholdsrikt år for NFRAM. Styret og spesialitetskomiteen har etter at overgangsregler og regelverk for spesialistutdanning var klart for ett år siden hatt store, krevende og interessante oppgaver som er løst etter beste evne i en ellers travel hverdag for alle.

Tanker om Paris

21. november 2015
Kollega Steinar Fosse ved Avd. for rusmedisin, Haukeland universitetssjukehus, ble utdannet i Frankrike. Han har siden hatt et nært forhold til landet, folket og særlig til byen Paris. Her er hans tanker i etterkant av terroraksjonen.

Kjære president!

04. november 2015
Gratulerer med det viktige vervet, Norsk forening for rus- og avhengighetsmedisin gleder seg til å samarbeide med deg og fortsette det nære samarbeidet vi har med Legeforeningen.

Side 1 av 6