Norsk forening for rus- og avhengighetsmedisin

Etikkseminar om behandling rusavhengige

27. september 2019
Får pasienter med ruslidelser likeverdige tjenester? Hvis ikke, kan vi leve med det? Seminaret er åpent for alle og arrangeres torsdag 17. oktober, kl. 17.00 - 21.00 i Litteraturhuset Oslo, Wergelandssalen.

Viktig konferanse: Rus og psykisk helse 2020

27. september 2019
RUS OG PSYKISK HELSE arrangeres for 10. gang!. Målet er å fylle Oslo Kongressenter med entusiastiske ogpositive medarbeidere som på en eller annen måte er engasjert ifagfeltet. Kommunehelsetjenesten er bærebjelken i en tjenestesom også må spille på lag med spesialisthelsetjenesten, meddistriktspsykiatriske sentre og forskning og høgskoler for å utdannekompetente helsearbeidere.

Sensommerhilsen

14. august 2019
Her kommer nyhetsbrev fra NFRAMs leder, Guri Spilhaug, om NFRAMs visjon og den kommende årsmøtekonferansen i Tromsø.

Systematisk ruskartlegging i somatikken

14. mai 2019
Hvordan kartlegge og følge opp rusproblematikk i somatiske akuttenheter? Det er tema for et nytt utviklingsprosjekt med forskningstilnærming som Nasjonal kompetansetjeneste TSB skal koordinere.

Guri Spilhaug blir ny leder for Nasjonal kompetansetjeneste TSB

08. november 2018
Guri Spilhaug, nylig gjenvalgt leder av NFRAM, tiltrer som leder av Nasjonal kompetansetjeneste TSB 1. januar 2019

LAR-konferansen 2018

04. mai 2018
Den 12. LAR-konferansen avholdes 18. og 19. oktober 2018 på Meet Ullevaal i Oslo Tid og sted: 18.-19.oktober 2018 Meet Ullevaal i Oslo

Nye artikler

29. august 2017
Aftenposten hadde tidligere i år en artikkelserie om rus og avhengighet, forfattet av forskere ved FHI og SERAF. Vi har nå gjort artiklene tilgjengelige under "Anbefalt litteratur". Dette er eksempler på god folkeopplysning og får beste karakter! Vi har også lagt inn en rekke nye bøker, nettkurs og andre nettressurser. Takk til Tore Willy Lie ved i Nasjonal Kompetansetjeneste ROP! Om noen av leserne våre har andre forslag, kontakt meg gjerne på svein.skjotskift@helse-bergen.no

God Sommer! (Nyhetsbrev fra Guri)

26. juni 2017
Guri Spilhaug som er leder i NFRAM, har laget et nyhetsbrev til alle medlemmene. Dette oppsummerer i korte trekk året som har gått og planene for det som ligger foran oss det første halvåret. Styret samlet seg om 6 strategisk viktige satsningsområder for det videre arbeidet.

Ny norsk lærebok i rusmedisin

23. mars 2017
Jørgen G Bramness og Tom Vøyvik har skrevet en balansert, tankevekkende og praktisk rettet bok om rasjonell bruk av angst- og sovemedisin. Den bør stå i bokhyllen til alle leger som arbeider med rusmedisin!

Side 1 av 7