Gorlin syndrom - studie på OUS

Gorlins syndrom i Norge 

 

Vi ønsker å minne norske dermatologer om at pasienter med Gorlins syndrom kan henvises til Hudseksjonen, Oslo Universitetssykehus, for gjennomgang av oppdaterte anbefalinger og tilbud om studiedeltakelse.

 

Inklusjon i de pågående forskningsprosjektene avsluttes snart, og vi ønsker gjerne at pasienter med Gorlins syndrom henvises innen utgangen av februar 2024. Alle personer med Gorlins syndrom i Norge er aktuelle.

Send en kort henvisning til Seksjon for Hudsykdommer, Oslo Universitetssykehus, hvor det fremgår at pasienten har Gorlins syndrom. Telefon- eller videokonsultasjon er mulig dersom det er vanskelig med fysisk oppmøte.

 

Pasienter som henvises vil tilbys:

-          Konsultasjon/tverrfaglig konsultasjon i ressursgruppen hvor det legges plan for videre oppfølging etter oppdaterte anbefalinger (Anbefalinger Gorlins syndrom i Norge)

-          Registrering i forskningsregister og eventuell studiedeltakelse

o   Kartlegging av den norske populasjonen med Gorlins syndrom (forsknings- og kvalitetsregisteret Dermareg)

o   Studie om livskvalitet ved Gorlins syndrom i samarbeid med Senter for sjeldne diagnoser (Livskvalitet Gorlins syndrom )

o   Klinisk observasjonsstudie av nevoide BCC hos unge (6-18 år) med Gorlins syndrom (Nevoide basalcellekarsinomer hos unge med Gorlins syndrom)

 

 

Vennlig hilsen ressursgruppen for Gorlins syndrom ved

 

Karianne Haga Brandtzæg

Lege og ph.d.-stipendiat

 

Kristin Halvorsen Hortemo

Overlege og førsteamanuensis

 

Seksjon for hudsykdommer

Avdeling for revmatologi, hud- og infeksjonssykdommer

Oslo Universitetssykehus og Universitetet i Oslo