Norsk forening for allmennmedisin

Underutvalg

Allmennmedisinsk utdanningsutvalg(AU)

AU er et fast underutvalg i NFA , og har som mandat å fremme allmennmedisin i grunnutdanningen og fremme videre og etterutdanning.

AU skal arbeide for å fremme allmennmedisinen innen grunnutdanningen og fremme videre- og etterutdanningen for allmennmedisinen, herunder stimulere til og koordinere kurs for allmennleger, bruk av god pedagogikk og fremme allmennmedisinsk publisering og informasjonsformidling.

AU skal stimulere til og koordinere kurs, fremme allmennmedisinsk publisering og informasjonsformidling. Arbeidet skal utføres i nært samarbeid med styret i NFA, spesialitetskomiteen, universitetenes koordinatorkontorer og allmennmedisinske institutter og de lokale kurskomiteer.

AU har som oppgave å være en ressursgruppe for kursarrangører og andre som i i sitt arbeid med utdanningsaktiviteter for allmennleger har behov for bistand . Utvalgets medlemmer har bred erfaringer fra veiledning , undervisning og kursaktivitet , og bidrar gjerne med hjelp .

AU består av leder, nestleder, 4 valgte medlemmer og én observatør oppnevnt av Allmennlegeforeningens styre. Det velges 3 varamedlemmer.

Arbeidet skal skje i nært samarbeid med styret, spesialitetskomitéen i allmennmedisin, universitetenes koordinatorkontor og allmennmedisinske institutter/seksjoner, koordinatorene i Legeforeningen, Norsk forening for allmennmedisins (NFA) representanter i lokalforeningens kurskomitéer og foreningens internasjonale kontakter.

AU har et særlig ansvar for å oppfylle avtalen av 3. april 2006 mellom NSAM og Aplf om videreføringen av Aplfs kurs. Avtalen er en del av NFAs vedtekter. Allmennlegeforeningen (tidliger Aplf, nå AF) og NFA samarbeider om disse kursene.

AUs internasjonale tittel er: The Norwegian Committee on Education and Specialization in General Practice, A Board in NCGP med forkortelse NCE.

Medlemmer i AU 2018-2020

Følgende ble valgt på NFAs årsmøte i Tønsberg 26.04.18