Vinnerne av Kreybergs pris 2016!

Prisen deles hvert 4. år ut til den eller de beste doktorgradene i eksperimentell patologi i siste periode. Eirik Sundlisæter og Elisabeth Wik er dette skuddårs verdige 1. og 2. prisvinnere av Leiv Kreybergs forskningspris. Begge disputerte i 2013, i hhv Oslo og Bergen.
Keybergs pris vinnere 2016
Vinnerne av Kreybergs pris 2016!

Sundlisæter, som er postdok ved KG Jebsen senteret i Oslo, disputerte på karendotelets betydning ved betennelse, et felt han fortsatt forsker aktivt innen. Sammendrag fra Sundlisæters grad finner du her. Wik, som er LIS i patologi med deltids tilknytning til Centre for Cancer Biomarkers (CCBIO) i Bergen, studerte tidligere biomarkører ved endometriekreft, men arbeider nå med genekspresjonsstudier og biomarkører ved brystkreft. Nettsiden har tidligere skrevet om hennes disputas.
Prisen ble høytidelig ovverakt av rektor Ole Petter Ottersen i Oslo universitets gamle festsal. 1.prisen til Eirik Sundlisæter var på kr. 200.000, 2. prisen til Elisbeth Wik på kr. 100.000.

En av forutsetningene for Leiv Kreyberg pris er at morfologiske metoder er tatt i bruk. Juryen legger vekt på at begge kandidater har evnet å kombinere morfologi med moderne molekylær forskning. Les juryens begrunnelse i sin helhet i vedlegget til høyre på siden.

Vi gratulerer!