2017

25. september 2017

Uke 38: CAD

Vi vet alle at verdens beste CAD-miljø er i Norge. Igjen har miljøet laget en høyprofilert artikkel, med nesten utelukkende norske forfattere. Gratulerer.
23. september 2017

Uke 37: Mastocytose

Denne ukens artikkel er noe så sjeldent som en placebokontrollert randomisert studie på systemisk mastocytose, med høysignifikant gevinst. Verdt å få med seg, inkludert kommentarartikkel.
10. september 2017

Uke 36: Myelofibrose

Ukens artikkel er en oversikt over trombose og blødning i myelofibrose, mulig undervurderte komplikasjoner.
10. september 2017

Uke 35: Slutte med induksjonskur?

AML var nylig på denne siden, men denne artikkelen var så god og interessant at den kommer nå likevel. Skal vi behandle AML uten cellegift? Er det tid for studier uten cellegift? Og jeg kan legge til: Kan Norge starte en slik studie? Haematologist - Abandoning Induction Chemotherapy
04. september 2017

Uke 34: Tromboelastografi

Tromboelastografi. En global metode for koagulasjonsstatus?
27. august 2017

Uke 33: Epigenetikk i AML

AML-behandlingen har manglet store gjennombrudd på en stund, og nye tilnærminger er viktige. Denne ukens artikler er et dypdykk i epigenetiske mekanismer og mulige behandlinger, om enn et stykke frem. Litt tungt stoff, men to av artiklene er ihvertfall kommentarartikler.
09. august 2017

Uke 32: Vedlikeholdsbehandling for myelomatose

"Selv om det nylig har vært en myelomatoseartikkel på denne siden, er denne artikkelen såpass sentral og har vært så mye diskutert at det er viktig at den blir lest. Det er altså dokumentasjonen bak EMA-godkjennelsen av lenalidomid som vedlikeholdsbehandling etter førstegangs HMAS
09. august 2017

Uke 31: Lettkjedemyelomatose

I klinisk praksis er det nå lette kjeder i serum vi følger hos pasienter med lav eller manglende m-komponent (og egentlig i alle med høy også). Men fortsatt er det døgnurin som er den gyldige responsevalueringen, noe som gir en tilleggsbyrde for studiepasienter og studiesykepleiere. Nå tar mange til orde for å lage nye responskriteria der serumprøver har rang foran døgnurin.
09. august 2017

Uke 30: Nyttig med hemokromatose?

Er hemokromatose nyttig? Eller ihvertfall et asymptomatisk bærerskap. Mye kan tyde på det, blant annet det faktum at mutasjonene er så utbredt. Ukens artikkel gir oss en oversikt over dette.

Side 3 av 7